Salát Coleslaw ve zdravé odlehčené verzi

Salát Coleslaw si jako předkrm nebo přílohu oblíbila řada restaurací a světoznámých fastfoodů. Připravte si tuto lahůdku i vy v pohodlí domova, v podstatně zdravější verzi oproti originálu.

Množství1 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 3 listy bílého hlávkového zelí
 mrkev
 ½ menší bílé cibule
 3 lžíce rostlinného jogurtu (v receptu jsme použili sójový jogurt natural od zn. Sojade)
 ½ lžičky kvalitní plnotučné hořčice
 špetka himalájské soli
 špetka černého pepře

Postup

1

Zelí očistěte, mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Nakrájenou zeleninu promíchejte, okořeňte a promasírujte.

4

Jogurt smíchejte s hořčicí a zeleninu jimi zalijte.

5

Vše zlehka promíchejte a uložte do chladu.

6

Coleslaw podávejte s celozrnným pečivem nebo jako samostatnou přílohu k hlavnímu chodu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 listy bílého hlávkového zelí
 mrkev
 ½ menší bílé cibule
 3 lžíce rostlinného jogurtu (v receptu jsme použili sójový jogurt natural od zn. Sojade)
 ½ lžičky kvalitní plnotučné hořčice
 špetka himalájské soli
 špetka černého pepře

Postup

1

Zelí očistěte, mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Nakrájenou zeleninu promíchejte, okořeňte a promasírujte.

4

Jogurt smíchejte s hořčicí a zeleninu jimi zalijte.

5

Vše zlehka promíchejte a uložte do chladu.

6

Coleslaw podávejte s celozrnným pečivem nebo jako samostatnou přílohu k hlavnímu chodu.

Notes

Salát Coleslaw ve zdravé odlehčené verzi
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.