Ingredience
Postup
Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.
Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.
Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.
Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.
Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.
Suroviny
Postup
Kešu ořechy namočte na 2–3 hodiny do vody.
Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl.
Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte.
Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku.
Kuličku obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání.