Velikonoční beránek zdravě

Co by to bylo za Velikonoce bez beránka? Samozřejmě můžete skočit do obchodu a přinést si domů již hotového bez vynaložení práce.

Množství1 porce

Ingredience

 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
 1 hrnek celozrnné špaldové mouky + na vymazání
 ½ balení prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžička bio citrónové kůry
 50 g nesířených rozinek
 50 g mandlí
 150 g sójového jogurtu
 1 lžička vanilkového extraktu
 5 lžic ořechového oleje (vlašský, lískový aj.) + na vymazání
 5 lžic rýžového sirupu

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.

3

V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.

4

Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

5

Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.

6

Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

7

Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.

8

Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
 1 hrnek celozrnné špaldové mouky + na vymazání
 ½ balení prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžička bio citrónové kůry
 50 g nesířených rozinek
 50 g mandlí
 150 g sójového jogurtu
 1 lžička vanilkového extraktu
 5 lžic ořechového oleje (vlašský, lískový aj.) + na vymazání
 5 lžic rýžového sirupu

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.

3

V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.

4

Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.

5

Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.

6

Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.

7

Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.

8

Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.

Notes

Velikonoční beránek zdravě
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...