Banánová bábovka s kousky čokolády

Máte rádi banány? Hodně banánů? A co takhle přihodit je do bábovky? Propůjčí ji vláčnou texturu, intenzivní vůni a přirozeně sladkou chuť.

Množství9 porce
Celkový čas55 minut

Ingredience

 3 větší zralé banány
 1 a 1/4 hrnku celozrnné hladké špaldové mouky
  hrnku kokosového oleje
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 3-4 lžíce čekankového sirupu
 1 lžíce chia semínek
 1 lžička mleté skořice
 1 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 ½ lžičky jedlé sody
 špetka himalájské soli
 hrst nahrubo nasekané hořké čokolády

Postup

1

Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně rozmačkaných banánů.

3

Mokrou směs pomalu přilijte k suché a vařečkou vypracujte husté, lepivé těsto.

4

Těsto přelijte do silikonové formy na bábovku. Máte-li standartní formu, nejprve ji vymažte a vysypte moukou.

5

Bábovku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 40 až 45 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 větší zralé banány
 1 a 1/4 hrnku celozrnné hladké špaldové mouky
  hrnku kokosového oleje
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 3-4 lžíce čekankového sirupu
 1 lžíce chia semínek
 1 lžička mleté skořice
 1 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 ½ lžičky jedlé sody
 špetka himalájské soli
 hrst nahrubo nasekané hořké čokolády

Postup

1

Banány oloupejte a vidličkou rozmačkejte.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně rozmačkaných banánů.

3

Mokrou směs pomalu přilijte k suché a vařečkou vypracujte husté, lepivé těsto.

4

Těsto přelijte do silikonové formy na bábovku. Máte-li standartní formu, nejprve ji vymažte a vysypte moukou.

5

Bábovku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 40 až 45 minut.

Notes

Banánová bábovka s kousky čokolády
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.