Rychlý oběd či večeře s ideálním poměrem živin

Nestihli jste odlehčit jídelníček v jarním období? Napravte to v létě. I při očistě a hubnutí potřebujete zdraví prospěšné živiny. Pomoci vám může ukázkový talíř.

Množství1 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 1 lžíce domácího hummusu
  hrnku quinoy v suchém stavu
 ½ hrnku pohanky v suchém stavu
 100 g tempehu
 pár růžiček brokolice
 větší mrkev
 3 ředkvičky
 větší rajče
 hrst baby špenátu
 hrst luštěninových klíčků
 menší hrst dýňových semínek

Postup

1

Quinou a pohanku uvařte zvlášť dle návodů.

2

Brokolici spařte nebo krátce povařte v páře.

3

Mrkev oškrábejte a najemno nastrouhejte.

4

Rajčata i ředkvičky opláchněte a nakrájejte.

5

Tempeh nakrájejte na plátky, okořeňte dle chuti a z obou stran nasucho opečte.

6

Všechny ingredience naložte dle fantazie na talíř a podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžíce domácího hummusu
  hrnku quinoy v suchém stavu
 ½ hrnku pohanky v suchém stavu
 100 g tempehu
 pár růžiček brokolice
 větší mrkev
 3 ředkvičky
 větší rajče
 hrst baby špenátu
 hrst luštěninových klíčků
 menší hrst dýňových semínek

Postup

1

Quinou a pohanku uvařte zvlášť dle návodů.

2

Brokolici spařte nebo krátce povařte v páře.

3

Mrkev oškrábejte a najemno nastrouhejte.

4

Rajčata i ředkvičky opláchněte a nakrájejte.

5

Tempeh nakrájejte na plátky, okořeňte dle chuti a z obou stran nasucho opečte.

6

Všechny ingredience naložte dle fantazie na talíř a podávejte.

Notes

Rychlý oběd či večeře s ideálním poměrem živin
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.