Ingredience
Postup
Zalijte hrášek vroucí vodou a vařte 1 minutu. Sceďte a prolijte studenou vodou.
Hrášek rozmixujte se lžící citronové šťávy, špetkou soli a bazalkou. Pokud byste chtěli v rizotu nějaké kuličky vcelku, dejte si je před mixováním stranou.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět.
Přisypejte rýži a míchejte 1–2 minuty.
Zalijte bílým vínem a za stálého míchání nechte vyvařit. Podlijte naběračkou vývaru a míchejte. Vždy, když se tekutina vyvaří, podlijte.
Když je rizoto na skus, přimíchejte hráškové pyré. Podlijte ještě vývarem a důkladně prohřejte.
Rizoto odstavte z plotny, přidejte parmazán a máslo. Promíchávejte, dokud se nerozpustí.
Lososa pokapejte citronem, osolte, opepřete a na trošce olivového oleje opékejte z obou stran. Podávejte k rizotu.
Suroviny
Postup
Zalijte hrášek vroucí vodou a vařte 1 minutu. Sceďte a prolijte studenou vodou.
Hrášek rozmixujte se lžící citronové šťávy, špetkou soli a bazalkou. Pokud byste chtěli v rizotu nějaké kuličky vcelku, dejte si je před mixováním stranou.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět.
Přisypejte rýži a míchejte 1–2 minuty.
Zalijte bílým vínem a za stálého míchání nechte vyvařit. Podlijte naběračkou vývaru a míchejte. Vždy, když se tekutina vyvaří, podlijte.
Když je rizoto na skus, přimíchejte hráškové pyré. Podlijte ještě vývarem a důkladně prohřejte.
Rizoto odstavte z plotny, přidejte parmazán a máslo. Promíchávejte, dokud se nerozpustí.
Lososa pokapejte citronem, osolte, opepřete a na trošce olivového oleje opékejte z obou stran. Podávejte k rizotu.