Jak si zamilovat zeleninu? Třeba v podobě teplého salátu. Vychutnejte si ho jen tak samotný, či jako přílohu k hlavnímu chodu. Teplé saláty představují skvělou alternativu lehké večeře. Šetří čas i peníze.
Pečený ředkvičkový salát
Ingredience:
- Svazek ředkviček
- Pár stroužku česneku
- Lžíce bio avokádového oleje
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
- Špetka sušeného česneku
- Pár lístků čerstvé bazalky
Znáte všechny klady ředkviček? Dodávají draslík i vápník. Při hubnutí oceníte velmi nízký glykemický index i kalorickou hodnotu.
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ředkvičky omyjte, osušte a podélně rozkrojte napůl.
- Česnek oloupejte.
- Ředkvičky a česnek dejte do mísy, zakápněte olejem a okořeňte.
- Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.
- Upečené je ozdobte bazalkou a podávejte.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Zkuste i další zdravé recepty z ředkviček.