RECEPT: Jarní salát z pečených ředkviček

Jak si zamilovat zeleninu? Třeba v podobě teplého salátu. Vychutnejte si ho jen tak samotný, či jako přílohu k hlavnímu chodu. Teplé saláty představují skvělou alternativu lehké večeře. Šetří čas i peníze.

Pečený ředkvičkový salát

Ingredience:

  • Svazek ředkviček
  • Pár stroužku česneku
  • Lžíce bio avokádového oleje
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
  • Špetka sušeného česneku
  • Pár lístků čerstvé bazalky

Znáte všechny klady ředkviček? Dodávají draslík i vápník. Při hubnutí oceníte velmi nízký glykemický index i kalorickou hodnotu.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ředkvičky omyjte, osušte a podélně rozkrojte napůl.
  3. Česnek oloupejte.
  4. Ředkvičky a česnek dejte do mísy, zakápněte olejem a okořeňte.
  5. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.
  6. Upečené je ozdobte bazalkou a podávejte.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 30 minut

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Zkuste i další zdravé recepty z ředkviček.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.