Italská kuchyně v nevšední podobě? Recept na naši boloňskou omáčku zaujme i fanoušky rostlinné stravy. Nabízí porci lokální zeleniny doplněnou o dobře stravitelné luštěniny. Buon appetio všem!
Špagety s boloňskou omáčkou z čočky
Ingredience (1 porce):
- 125 g celozrnných špaldových špaget
- ½ hrnku uvařené zelené čočky
- ½ bílé cibule
- ½ řapíku celeru
- ½ mrkve
- 150 g drcených rajčat
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
- Lžíce sušené směsi italských bylinek (bazalka, oregano, tymián, dobromysl)
Postup:
- Špagety uvařte dle návodu.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na malé kousky.
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Na trošce vody zpěňte cibuli, po chvilce k ní přidejte celer, mrkev, čočku a rajčata.
- Směs zalijte trochou vody a nechte pod pokličkou podusit do změknutí zeleniny.
- Omáčku v závěru osolte, opepřete a okořeňte bylinkami.
- Uvařené špagety al dente přihoďte do omáčky.
- Vše společně promíchejte, poté servírujte.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Místo sušených bylinek můžete použít čerstvé.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také veganské špagety s koriandrem nebo krémovou bylinkovou omáčkou.
reklama