Kategorie - Recepty s chřestem

Chřest je právem považován za krále zeleniny. Je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů A, C, E, K i vitaminů skupiny B. Skrývá se v něm ale také kyselina listová, esenciální oleje, draslík, fosfor, hořčík, vápník, železo a zinek. Díky nízkému obsahu kalorií ho můžete bez obav zařadit do svého jídelníčku i při redukční dietě.

Chřest pomáhá upravovat hladinu krevního cukru a snižuje krevní tlak i vysoký cholesterol. Zabraňuje zadržování vody v těle, zlepšuje naši fyzickou i psychickou kondici a upravuje trávení a hormonální procesy.

Sehnat můžete chřest bílý, zelený nebo fialový. Všechny druhy lze upravit na mnoho způsobů a je jen na vás, zda se pustíte do vaření, dušení, pečení nebo zvolíte úpravu na páře. Mezi nejoblíbenější recepty patří chřestová polévka, zapečený chřest se sýrem a chřestové rizoto.

3 recepty ze zeleného chřestu

Chřestová sezóna je stále v plném proudu a receptů není nikdy dost. Než ale s vařením začneme, měli bychom se dozvědět, jak si v obchodě vybrat ty správné potraviny. Není na tom vůbec nic obtížného. Jak vybrat...

3 recepty z bílého chřestu

Bílý chřest je pravděpodobně méně známý než ten zelený, nicméně je stejně chutný. Chřest nemůže žádné jídlo zkazit, naopak. Je výborný jako příloha i hlavní chod. Vyzkoušejte s námi rizoto v jarním stylu...