Pod označením salát se často skrývá na kousky nakrájená zelenina zalitá koupeným majonézovým nebo octovým dresinkem. Co takhle zkusit něco jiného? Se zajímavou kombinací ingrediencí a domácí zálivkou už žádný salát...
Kategorie - Recepty s chřestem
Chřest je právem považován za krále zeleniny. Je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů A, C, E, K i vitaminů skupiny B. Skrývá se v něm ale také kyselina listová, esenciální oleje, draslík, fosfor, hořčík, vápník, železo a zinek. Díky nízkému obsahu kalorií ho můžete bez obav zařadit do svého jídelníčku i při redukční dietě.
Chřest pomáhá upravovat hladinu krevního cukru a snižuje krevní tlak i vysoký cholesterol. Zabraňuje zadržování vody v těle, zlepšuje naši fyzickou i psychickou kondici a upravuje trávení a hormonální procesy.
Sehnat můžete chřest bílý, zelený nebo fialový. Všechny druhy lze upravit na mnoho způsobů a je jen na vás, zda se pustíte do vaření, dušení, pečení nebo zvolíte úpravu na páře. Mezi nejoblíbenější recepty patří chřestová polévka, zapečený chřest se sýrem a chřestové rizoto.