Pod označením salát se často skrývá na kousky nakrájená zelenina zalitá koupeným majonézovým nebo octovým dresinkem. Co takhle zkusit něco jiného? Se zajímavou kombinací ingrediencí a domácí zálivkou už žádný salát...
Kategorie - Recepty s pomerančem
Šťavnaté pomeranče dodávají draslík, hořčík, selen, vápník, měď i vitaminy C, B2 nebo B7. Dužina obsahuje přes 3 % vlákniny a cenné karotenoidy a flavonoidy.
Pomeranče pomáhají látkové výměně, budí energii, podporují duševní zdraví a aktivují žlázy s vnitřní sekrecí. Flavonoidy chrání mozek, srdce a krevní oběh. Pravidelná konzumace čerstvých pomerančů posiluje imunitní systém, zpomaluje stárnutí buněk a snižuje riziko rakoviny trávicího traktu a plic.
Pomeranče chutnají výborně syrové i tepelně upravené. Hodí se do ovocných salátů, smoothie i do omáček ke slaným masovým jídlům. Vyzkoušejte také domácí marmeládu, sirup, zavařeninu nebo pečený čaj.