Vařte jako Mexičani. Tedy skoro. S drobnou obměnou můžete i z ne příliš výživného jídla vykouzlit zdravou a nutričně vyváženou dobrotu. Jak na ni? Držte se našeho receptu. Zdravé nachos s mexickými fazolemi a quinoou...
Kategorie - Recepty s quinoou
Semínka quinoi jsou přímo napěchovaná proteiny, zdravými sacharidy, vlákninou, aminokyselinami, vitaminy a minerálními látkami. Nachází se v nich vitaminy skupiny B, hořčík, měď, mangan, vápník, zinek a železo.
Obsahem proteinu se hravě vyrovná masu, a proto patří k vyhledávaným potravinám vegetariánů, veganů a sportovců. Neobsahuje lepek a je tedy vhodná pro celiaky a osoby s narušeným trávením. Zmírňuje bolesti hlavy, pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi a při pravidelné konzumaci působí preventivně proti rakovině.
Quinou koupíte v každém větším supermarketu a v obchodech se zdravou výživou. Její příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Chutná dobře v salátu, na způsob rizota, zapečená i ve formě placiček nebo sladké kaše.