Přichází čas rebarbory. Koláče i bublaniny zdobí stoly. Ty bez těsta, tzv. crumbly, sklízí úspěch nejen v jejich rodné Británii. Také my jsme si ho pro vás připravili, s rebarborou v hlavní roli...
Kategorie - Recepty s rebarborou
Rebarborový oddenek je bohatý na vlákninu, vitaminy skupiny B, vitamin C, hořčík, fosfor, jód, draslík, mangan, železo, kyselinu citrónovou a jablečnou.
Ve střevech na sebe váže tuk, a proto je vhodným pomocníkem v boji s nadváhou. Dokáže účinně detoxikovat organismus, působí močopudně, podporuje metabolismus, působí jako mírné projímadlo, podporuje krvetvorbu, dodává energii a zlepšuje stav pokožky a vlasů. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové však není rebarbora vhodná pro každého. Vyhýbat by se jí měli lidé trpící dnou, revmatismem a ledvinovými kameny. Opatrné by měly být i děti, těhotné a kojící ženy.
Díky příjemné a svěží chuti je oblíbenou surovinou při přípravě moučníků a dezertů. Jedlé jsou pouze řapíky rebarbory, které se skvěle hodí do koláčů a buchet. Výborné jsou také ve formě džemu nebo v rýžovém nákypu. Před tepelnou úpravou zbavte řapík slupky a tuhých vláken.