Kategorie - Recepty s ředkvičkami

Ředkvičky jsou nadupané vitaminem C, kyselinou listovou a vlákninou. Z minerálů jsou v nich nejvíce zastoupené vápník, draslík, fosfor a železo. Obsahují také hodně vody a mohou se pochlubit nízkou energetickou hodnotou.

Hořčičné oleje a silice způsobují štiplavost ředkviček. Zabraňují množení bakterií, podporují střevní peristaltiku a pomáhají při nadýmání, zácpě a průjmu. Jsou ideální svačinkou při nachlazení, protože umí rozpouštět hlen v nosohltanu a díky vitaminu C podporují přirozenou obranyschopnost organismu.

Ředkvičky si vychutnejte jen tak samotné nebo je přidejte do zeleninového salátu. Výborné jsou i jako součást různých pomazánek. Skvělá je kombinace s tvarohem, bílým jogurtem a vajíčkem.

Přečtěte si více v našem magazínu:

3 recepty ze zeleného chřestu

Chřestová sezóna je stále v plném proudu a receptů není nikdy dost. Než ale s vařením začneme, měli bychom se dozvědět, jak si v obchodě vybrat ty správné potraviny. Není na tom vůbec nic obtížného. Jak vybrat...

3 recepty z ředkviček

Ředkvičky jsou pro svou výraznou barvu vhodné nejen jako základ pokrmů, ale také jako ozdoba studených mís. Ani v teplé kuchyni se ovšem neztratí. Ten, kdo rád experimentuje, je může vyzkoušet pečené nebo dušené na...