Pod označením salát se často skrývá na kousky nakrájená zelenina zalitá koupeným majonézovým nebo octovým dresinkem. Co takhle zkusit něco jiného? Se zajímavou kombinací ingrediencí a domácí zálivkou už žádný salát...
Kategorie - Recepty s tofu
Tofu se vyrábí srážením sójového mléka a je velmi oblíbené mezi vegetariány, vegany a příznivci zdravého stravování. Je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin, aminokyselin, sacharidů, tuků, esenciálních mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Nachází se v něm množství fosforu, manganu, selenu, mědi, vápníku, hořčíku, zinku, železa a vitaminu B1.
Působí preventivně proti cukrovce, srdečním a nádorovým onemocněním. Díky isoflavonoidům je ideální potravinou při hubnutí. Tyto látky mají navíc pozitivní účinky na funkci mozku a zlepšení paměti. Dále snižuje riziko řídnutí kostí, zvyšuje pružnost pokožky a zmírňuje projevy stárnutí.
V obchodech seženete tofu natural, uzené a také s přídavkem zelených bylinek, česneku nebo chilli. Slouží jako perfektní náhražka masa, takže ho můžete použít k těstovinám, do zeleninových směsí nebo rizota. Chutnat vám budou i různé pomazánky, veganský cheesecake a náhražka míchaných vajíček neboli tofu scrumble.